| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP
reklama
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Moja firma > Tematy > RODO

Temat: RODO

Poniżej prezentujemy wszystkie istotne informacje dotyczące tematu RODO. Przejrzyj nasze archiwum dotyczące RODO.

Inspektor Ochrony Danych - RODO 2018

Aktualizacja: 28.11.2017

RODO zacznie obowiązywać już niedługo. Jak się do niego przygotować? »

Edukowanie osób przetwarzających dane osobowe - RODO 2018

Aktualizacja: 28.11.2017

Jednym z zadań administratora bezpieczeństwa informacji (w skrócie ABI) jest przekazanie osobom upoważnionym do przetwarzania danych osobowych z przepisami o ochronie danych osobowych. Przepisy RODO zaczną obowiązywać 25 maja 2018 r. »

Dokumentacja przetwarzania danych - RODO 2018

Aktualizacja: 28.11.2017

Aktualizacja dokumentacji przetwarzania danych jest jedną z ważniejszych rzeczy i należy się do niej przygotować już dziś. Pamiętać trzeba, że za naruszenie przepisów RODO będą grozić wysokie kary finansowe. »

Sprawdzenia dla administratora danych po 25 maja 2018 r. - RODO

Aktualizacja: 28.11.2017

Przepisy RODO zaczną obowiązywać już 25 maja 2018 r. Co powinieneś wiedzieć o sprawdzeniach dla administratora danych? »

Obowiązki administratora bezpieczeństwa informacji w 2018 roku - RODO

Aktualizacja: 28.11.2017

Administrator bezpieczeństwa informacji (w skrócie ABI) powoływany jest przez przez administratora danych osobowych w celu zapewnienia przestrzegania przepisów o ochronie danych osobowych. 25 maja 2018 roku wejdzie w życie nowe unijne rozporządzenie o ochronie danych osobowych - RODO. »

Jak dokonać wykreślenia ABI z rejestru po 25 maja 2018 r.?

Aktualizacja: 31.10.2017

RODO zacznie obowiązywać już 25 maja 2018 r. Na firmach będzie w związku z tym spoczywać wiele nowych obowiązków. Jednym z nich będzie powołanie ABI. »

Ponad 1000 uwag do projektu o ochronie danych osobowych - RODO 2018

Aktualizacja: 25.10.2017

Ministerstwo cyfryzacji przedstawiło podsumowanie uwag zgłoszonych do projektu ustawy o ochronie danych osobowych. Związany jest on z przyjętym w maju 2016 r. przez UE ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO). Kraje członkowskie muszą zastosować przepisy rozporządzenia do 25 maja 2018 r. »

Powołanie ABI po 25 maja 2018 r.

Aktualizacja: 12.10.2017

GIODO opublikował informator ABI. Kto może go powołać? Kto decyduje o  celach oraz środkach przetwarzania danych osobowych? Kto może być powołany na ABI? »

Za naruszenie przepisów RODO będą grozić wysokie kary finansowe w 2018 r.

Aktualizacja: 03.10.2017

Polskie firmy nie są gotowe na nowe przepisy o ochronie danych osobowych, które wejdą w życie w maju 2018 r. Kary mają być dotkliwe. »

POLECANE

Dotacje dla firm

reklama

Ostatnio na forum

Fundusze unijne

Pomysł na biznes

Eksperci portalu infor.pl

Adam Głos

Od stycznia 2013 roku pełni funkcję Prezesa Tax Care. Wcześniej, przez blisko trzy lata, pracował na stanowiskach: Dyrektora Sprzedaży oraz Wiceprezesa Zarządu.

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »
Notyfikacje
Czy chcesz otrzymywać informacje o najnowszych zmianach? Zaakceptuj powiadomienia od mojafirma.Infor.pl
Powiadomienia można wyłączyć w preferencjach systemowych
NIE
TAK