Zapraszamy na szkolenie „Planowanie produkcji i konfekcjonowania w przedsiębiorstwach branży spożywczej”

REKLAMA
REKLAMA
Planowanie produkcji w przedsiębiorstwach branży spożywczej jest zazwyczaj bardziej skomplikowane niż w przypadku produkcji mechanicznej.
REKLAMA
Oprócz klasycznych receptur (typu „z wielu składników otrzymujemy jeden produkt” – przykładem jest konfekcjonowanie) mamy również do czynienia z recepturami typu rozbiór („wiele produktów z jednego surowca”) oraz odpadami produkcyjnymi, które nadają się do wykorzystania w procesie. Pomimo tak różnych charakterystyk wszystkie te procesy te powinny być uwzględnione w jednolitym systemie planistycznym - od pozyskania surowców do konfekcjonowania i sprzedaży.
Podczas webinarium zostaną zaprezentowane techniki planowania uwzględniające tę różnorodność. Ponadto zostaną przedstawione narzędzia do rozwiązywania specyficznych problemów planistycznych występujących w przemyśle spożywczym, takich jak:
- znalezienie optymalnego planu dla procesów rozbioru uwzględniającego zarówno dostępność i koszty surowca jak i planowany popyt i ceny produktów;
- budowanie zapasu produktów związane z sezonowością popytu uwzględniające terminy ważności;
- planowanie produkcji produktów o bardzo krótkich okresach ważności (rzędu pojedynczych dni a nawet godzin).
Agenda:
- Zintegrowane planowanie produkcji i konfekcjonowania.
- Uwzględnienie receptur klasycznych (np. konfekcjonowanie) i odwróconych (np. rozbiór) oraz odpadów produkcyjnych i produktów ubocznych.
- Optymalizacja wydajności dla procesów rozbioru i pokrewnych (np. przetwórstwo mięsa, mleka).
- Planowanie poziomu zapasu w przypadku sezonowości popytu z uwzględnieniem dat ważności.
- Planowanie produktów o krótkich terminach ważności.
Aby uczestniczyć Zarejestruj się wypełniając FORMULARZ:
Webinarium kierowane jest do: Osób odpowiedzialnych za planowanie sprzedaży, produkcji i zaopatrzenia.
Termin:
20 lutego 2015 roku, początek o godz. 10.00 – zakończenie o godz. 10.45 (po zakończeniu webinarium, jeszcze przez pół godziny będzie można zadawać pytania prowadzącym).
Uczestnictwo:
Udział jest bezpłatny. Ilość miejsc ograniczona.
Prowadzący:
Jacek Jakubik Konsultant biznesowy w firmie PCC. Posiada ponad 20 lat doświadczeń w dziedzinie systemów ERP w charakterze konsultanta wdrażającego, lidera projektów wdrożeniowych oraz architekta rozwiązań.
Organizatorzy:
Nasz zespół to doświadczeni konsultanci o ponad 10 letniej praktyce w biznesie i wdrożeniach systemów zarządzania w przedsiębiorstwach produkcyjnych i dystrybucyjnych.
Firma powstała w roku 2008 i stale się rozwija.
Do tej pory z naszej wiedzy i praktyki korzysta ponad 60 klientów w Polsce i za granicą. Klientom udostępniamy długoletnie doświadczenia naszych pracowników, stale rozwijane własne produkty jak również usługi i produkty partnerów.
Kontakt z organizatorem: Portal decyzje-it.pl, redakcja@decyzje-it.pl, tel. +48 618653515
Strona webinarium: http://decyzje-it.pl/webinaria/planowanie-produkcji-i-konfekcjonowania-w-przedsiebiorstwach-branzy-spozywczej.html
REKLAMA
REKLAMA