REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Tematy, Artykuły spożywcze

Zapisz się na newsletter
Zobacz przykładowy newsletter
Zapisz się
Wpisz poprawny e-mail

Innowacyjne technologie i ich rola w produkcji żywności

Monitoring parametrów, precyzyjne pomiary oraz dbałość o każdy detal produktu. Gwarancja sukcesu w branży biotechnologicznej wymaga kompleksowego podejścia do produkcji, tym bardziej że przedsiębiorstwa każdego dnia stawiają czoła nowym wyzwaniom i muszą na nie reagować. Przyczyna tkwi zarówno w globalizacji produkcji, jak i jej złożoności.

Wicepremier: ceny żywności nie spadną w przyszłym roku

Myślę, że ceny żywności nie spadną w przyszłym roku; naszym ogromnym zadaniem i wysiłkiem jest to, aby nie rosły one tak szybko, jak w tym roku - ocenił w piątek w Studiu PAP wicepremier, minister rolnictwa i rozwoju wsi Henryk Kowalczyk.

W ponad 2 tys. sklepów będzie można zostawić żywność dla potrzebujących

Federacja Polskich Banków Żywności pod hasłem "Święta godne, a nie głodne" przeprowadzi 26. edycję świątecznej zbiórki żywności. Akcja trwać będzie w dniach 25-26 listopada, a żywność będzie można zostawić w ponad 2 tys. sklepów. W ub.r. w ten sposób udało się zebrać 250 ton żywności.

Eksport towarów rolno-spożywczych w okresie I-IX wzrósł o 6,9 proc. rdr

Eksport towarów rolno-spożywczych w okresie styczeń-wrzesień wzrósł o 6,9 proc. rdr do 27,1 mld euro - podał Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, powołując się na dane Ministerstwa Finansów.

REKLAMA

Wartość eksportu polskiej żywności systematycznie rośnie

Eksport produktów rolno-spożywczych systematycznie rośnie. W 2020 roku wartość eksportu polskiej żywności wyniosła 34,3 mld euro, co było najlepszym wynikiem w historii polskiego handlu tymi produktami - poinformował wiceminister rolnictwa Norbert Kaczmarczyk.

Obiekty spożywcze - rośnie zainteresowanie inwestorów

Rośnie zainteresowanie inwestorów wolnostojącymi sklepami z żywnością z wiodącym najemcą - wynika z opublikowanego w czwartek raportu CBRE.

Start-upy w branży rolno-spożywczej

Coraz więcej start-upów działa w branży rolno-spożywczej. Z ich rozwiązań chętnie korzystają najwięksi producenci żywności.

Wytwarzasz regionalny produkt spożywczy? - wpisz go na listę produktów tradycyjnych!

Produkty rolne, środki spożywcze i napoje spirytusowe, stanowiące element kulturowego dziedzictwa regionu, mogą być wpisane na listę produktów tradycyjnych. Jakie warunki musi spełniać dany produkt i jak przebiega procedura wpisu? Odpowiedzi udzieli nasz ekspert.

REKLAMA

Warunki przygotowywania żywności sprzedawanej w szkole – wymogi sanitarne

Jeżeli prowadzisz firmę w postaci popularnego sklepiku szkolnego musisz liczyć się z tym, że kanapki, które są w nim sprzedawane powinny być przygotowane w odpowiednich warunkach. Jak przedstawiają się prawne wymagania sanitarno-higieniczne? Dowiesz się czytając poniższy artykuł.

Piotr i Paweł


Żabka


Dierre Trade


REKLAMA