Kategorie

Kuchnia, Drewno

Zapisz się na newsletter
Zobacz przykładowy newsletter
Zapisz się
Wpisz poprawny e-mail
Podłoga w kuchni powinna być wytrzymała, odporna na zabrudzenia i zachlapania. Polacy najczęściej na podłogę w kuchni wybierają płytki ceramiczne lub zimny kamień. Alternatywą dla tych rozwiązań jest drewno i winyl. Drewno w kuchni wygląda efektownie, ale należy je odpowiednio zabezpieczyć, natomiast winyl jest łatwy w utrzymaniu i tani.
Kamień i drewno w kuchni to połączenie nietypowe, ale coraz częściej pojawiające się w nowoczesnych wnętrzach. Kuchnia, w której zastosowano kamień i drewno posłuży nam przez wiele lat – są to niezwykle trwałe materiały, a do tego naturalne, więc doskonale wpisują się w ekologiczny trend. Zobacz galerię.
Pomalować, pokryć glazurą czy granitem? A może zdecydować się na konglomerat lub drewno? W naszym przewodniku, plusy i minusy różnych sposobów wykończenia ścian kuchennych.
Z aranżacją mieszkania wiąże się również konieczność dokonania wyboru podłogi, najlepiej takiej, której czyszczenie będzie łatwe. Jakie materiały posadzkowe położyć na podłogę, żeby była łatwa w utrzymaniu porządku?
Naturalny kamień to rzecz nie tylko niezwykle trwała, ale także piękna. Kamień dobrze komponuje się z innymi surowcami – drewnem, stalą czy szkłem. Nie sposób wymienić w jednym zdaniu wszystkich możliwości jego wykorzystania. Oto kilka z nich.
Na podłogę w kuchni zastosować możemy rozmaite gatunki drewna. Dzięki temu bez problemu wybierzemy drewnianą podłogę pasującą do naszego wnętrza! Zanim jednak podejmiemy decyzję, powinniśmt pamiętać o kilku szczegółach, które zagwarantują jej trwałość i funkcjonalność.