| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJA MOBILNA | PRACA W INFOR | SKLEP
reklama

Greco

Restauracje sieci Greko działają z powodzeniem od 18 lat. Pierwszy z naszych lokali został otwarty w 1991 roku na wrocławskim Rynku i działa do dnia dzisiejszego.

"MEDSUN" S.A.
50-369 WROCŁAW
ul M.C. Skłodowskiej 33
898-001-39-83

Franczyza Greco wiąże się z działalnością w branży gastronomicznej.

W każdej restauracji sprzedajemy ponad 60 różnych posiłków sporządzanych wg greckich receptur. Klienci codziennie odwiedzający nasze lokale w szczególności chwalą przygotowane przez nas gyrosy, bryzole, souvlaki pity. W chwili obecnej posiadamy 12 lokali, w tym 3 franczyzowe w Polsce i 1 w Rumunii.

Od początku działalności dostarczamy klientom specjały kuchni greckiej, dlatego wszystkie półprodukty przygotowywane są zgodnie z opracowanymi przez nas recepturami. Dbając o zdrowy styl życia produkujemy potrawy tylko ze świeżych składników.

NASZE ATUTY:
-marka znana do wielu lat (działamy na polskim rynku dłużej niż największe sieci gastronomiczne)
-stały dostęp do szerokiej gamy oryginalnych greckich produktów
-kuchnia centralna dostarczająca ustandaryzowane produkty
-rabaty u pozostałych dostawców

KOSZTY I OPŁATY:
-opłata wstępna 10.000 PLN, uzależniona jest od nakładu ponoszonego przez przyszłego inwestora w przystosowanie lokalu
-koszt inwestycji od 120.000 PLN (jest to najmniejszy koncept o powierzchni ok.45m² zlokalizowany w centrum handlowym, galerii zazwyczaj położony w części typu food cort)
-opłata miesięczna w wysokości 7% obrotu netto, z czego część jest przeznaczane na reklamę i marketing

PODSTAWOWE WYMAGANIA:
Poszukujemy osób, które świadomie podejmują decyzje o zainwestowaniu kapitału w branżę gastronomiczną. Nasi Franczyzobiorcy powinni być ukierunkowaniu na osiągnięcie sukcesu po przez wieloletnią współpracę z nami. Powinni być samodzielni, wytrwali w dążeniu do celu
Nie wymagamy wcześniejszego doświadczenia w gastronomii
Decyzja o otwarciu swojej restauracji jest procesem bardzo złożonym. Elementem decydującym o sukcesie a co za tym, idzie szybkim zwrocie poniesionych nakładów jest odpowiednio wybrany LOKAL. Sukces budujemy na podstawie liczby odwiedzających nas klientów, dlatego tak ważne jest, aby decyzja o lokalizacji była gruntownie przemyślana.
Podstawową powierzchnią, która należy dysponować jest 45-55 m².
Restauracje z obsługą kelnerską powinny posiadać, co najmniej 120m². Nie stawiamy warunków dotyczących własności lokali. Zarówno osoby, które wynajmują powierzchnie jak i te, które są ich właścicielami mogą z nami współpracować. Niemniej jednak zależy nam na długoletnich umowach najmu.

reklama

Narzędzia przedsiębiorcy

POLECANE

Dotacje dla firm

reklama

Ostatnio na forum

Fundusze unijne

Pomysł na biznes

Eksperci portalu infor.pl

HR Tools

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »