Poniżej prezentujemy wszystkie istotne informacje dotyczące tematu kuchnia. Przejrzyj nasze archiwum dotyczące kuchnia.
Aktualizacja: 08.09.2014
Kubek może być świetnym pomysłem na prezent. Przydatny w domu i w pracy, na pewno przyciągnie spojrzenia gapiów - zwłaszcza ten nietuzinkowy i wyjątkowy. »
Chłodziarko-zamrażarka Groenje
Aktualizacja: 11.06.2014
Nowa chłodziarko-zamrażarka firmy Groenje o pojemności 329 l, klasy energetycznej: A++, kolor: czarny, materiał drzwi: metal. Zobacz pełny opis. »
Kuchnia zdalnie sterowana, czyli inteligentne sprzęty AGD
Aktualizacja: 27.06.2013
Producenci sprzętów AGD projektują urządzenia, którymi można zdalnie zarządzać lub ustawiać w nich opóźniony start. Dzięki takim nowoczesnym sprzętom, niemalże wykazującym inteligencję, pranie zrobi się samo, piekarnik podgrzeje obiad przed naszym przyjściem, a ekspres zaparzy świeżą kawę. Przeczytaj, jak jeszcze można ułatwić sobie kuchenne życie. »
Montaż okapu kuchennego – co trzeba wiedzieć?
Aktualizacja: 16.01.2015
Prawidłowy montaż okapu kuchennego ma zasadniczy wpływ na jego właściwe funkcjonowanie. Okap kuchenny zamontowany zbyt nisko lub za wysoko nie będzie właściwie pochłaniał oparów. Warto też wiedzieć, że wysokość montażu uzależniona jest także od rodzaju posiadanej przez nas kuchenki (gazowa, elektryczna, indukcyjna). Co jeszcze trzeba wiedzieć? »
Naczynia z powłoką ceramiczną: co trzeba wiedzieć?
Aktualizacja: 25.01.2013
Naczynia z powłoką ceramiczną cieszą się coraz większą popularnością. Powłoka ceramiczna sprawia, że przygotowywane na niej jedzenie nie przywiera do powierzchni naczynia. Jednak, żeby utrzymać powłokę ceramiczną trzeba wiedzieć, jak o nią dbać – podpowiadamy, co trzeba wiedzieć. »
Tajine (Tagine) – garnek z kominem
Aktualizacja: 06.02.2013
Tajine lub Tagine (arabski : طاجين) to tradycyjny, stożkowaty, gliniany garnek do gotowania wykorzystywany w tradycyjnej kuchni berberów z Afryki Północnej. Tajine to naczynie, które coraz częściej pojawia się także w polskiej kuchni. Nazwa Tajine poza garnkiem oznacza także rodzaj dania, które jest przygotowywane w tego rodzaju garnku. »
Aktualizacja: 01.08.2013
Notesy na przepisy w kuchni to podstawa dobrego gotowania. Czasem jeden zapomniany składnik lub zbyt niska temperatura pieczenia mogą popsuć całą potrawę. Dzięki przepisom spisanym w ładnym notesie gotowanie będzie przyjemniejsze, wszystkie przepisy będą w jednym miejscu i zawsze pod ręką. »
Aktualizacja: 01.08.2013
Pojemniki obiadowe dają nam możliwość zjedzenia ciepłego, domowego posiłku w pracy lub w szkole. Zaletą pojemników obiadowych jest to, że są szczelne, więc nie musimy się obawiać, że sos zaleje naszą torbę lub plecak. A oprócz tego są po prostu ładne. »
Montaż zlewozmywaka, czyli szybka przemiana kuchni
Aktualizacja: 04.07.2013
Małe, okrągłe zlewozmywaki, służące głównie do przygotowywania posiłków, są ostatnim krzykiem mody. W mieszkaniach, w których są zmywarki, posiadanie dwukomorowego zlewozmywaka stało się zbędne. Przeczytaj, jak samodzielnie zamontować zlewozmywak. »
Akcesoria kuchenne do jajek: GALERIA
Aktualizacja: 01.08.2013
Akcesoria kuchenne do jajek goszczą w większości polskich kuchni, ale zazwyczaj ograniczają się do najprostszych, np. do kieliszków. Obecność jajek w diecie jest bardzo ważna, akcesoria do jajek ułatwią nam ich przygotowanie, a czasem też pozwolą stworzyć nowe dania. Zobacz galerię. »
Kubki w stylu prowansalskim: GALERIA
Aktualizacja: 01.08.2013
Kubki w stylu prowansalskim z całą pewnością mogą być ozdobą wnętrza kuchni. Zaletą kubków w stylu prowansalskim jest to, że nawet w chłodne wieczory będą przywodziły na myśl piękne, słoneczne dni. Zobacz galerię. »
Kuchenka gazowa czy elektryczna?
Aktualizacja: 13.09.2012
Kuchenka gazowa i elektryczna mają różne zalety, zaspokajają odmienne potrzeby. Każda z kuchenek ma swoich zwolenników i przeciwników. Jakie mają zalety i wady kuchenki gazowe, a jakie elektryczne? Przeczytaj naszą poradę. »
Aktualizacja: 01.08.2013
Akcesoria do ziół to propozycja dla osób, które cenią sobie domowe jedzenie. Potrawy przyprawione świeżymi ziołami nabierają pełni smaku. Dzięki akcesoriom do ziół zawsze mamy pod ręką świeże zioła, a deski, siekacze, nożyczki i pensety ułatwiają ich przygotowanie. »
Wycinaki, krajalnice, drylownice i obieraki: GALERIA
Aktualizacja: 01.08.2013
Akcesoria kuchenne niezwykle ułatwiają przygotowywanie potraw. Krajalnice i drylownice są szczególnie przydatne w czasie przygotowywania przetworów na zimę, dzięki nim oszczędzamy dużo czasu. Zobacz, co powinno znaleźć się w Twojej kuchni. »
Słoiki na przetwory i do przechowywania: GALERIA
Aktualizacja: 01.08.2013
Słoiki na przetwory i do przechowywania artykułów spożywczych oprócz swojej praktycznej funkcji mogą również zdobić kuchnię. Artykuły spożywcze dobrze jest przechowywać w szklanych słoikach, produkty nie tracą swojej wartości i zawsze widzimy, co jest w środku. Natomiast przetwory w ładnym słoiku mogą stanowić wspaniały prezent dla amatora zdrowej kuchni. »
COVID–19. Tarcza branżowa przedłużona na kolejny miesiąc