Kategorie

Blat drewniany

Zapisz się na newsletter
Zobacz przykładowy newsletter
Zapisz się
Wpisz poprawny e-mail
Blat kuchenny jest miejscem bardzo intensywnie wykorzystywanym. Rozbita szklanka, wilgoć, zabrudzenia – to kuchenna codzienność. Drewniany blat kuchenny na pewno przetrwa takie użytkowanie, ale trzeba go przed nimi dobrze zabezpieczyć. Blat drewniany możemy olejować lub polakierować. Zobacz, które rozwiązanie jest lepsze.
Materiał użyty do wyłożenia blatu pod umywalkę w łazience, powinien być elastyczny, nieprzepuszczający wody i odporny na jej działanie, a także na działanie wysokich temperatur. Stosujmy raczej jasną kolorystykę – na ciemnych blatach widać każdą kroplę zaschniętej wody.
Laminat czy drewno – to pytanie, które pada zawsze przy okazji wybierania mebli do kuchni, także blatu. Zanim podejmiemy konkretną decyzję dotyczącą wyboru blatu warto zastanowić się, jak często zamierzamy gotować i jakimi dysponujemy funduszami.