Najczęściej modyfikowane genetycznie warzywa i owoce (GMO) to te gatunki roślin, które są przez nas dość często wykorzystywane. Ziemniaki, pomidory, kukurydza, ryż, banany, winogrona. Zobacz co jeszcze.
◀ poprzednie5/17następne ▶ |
Ryż
Powód modyfikowania: więcej witaminy A.
Łatwiejsza kwalifikacja urządzeń grzewczych i materiałów w programie „Czyste Powietrze”
Ogólnopolskie Porozumienie Związków Zawodowych
OPZZ jest reprezentatywną organizacją pracowniczą w rozumieniu ustawy o Radzie Dialogu Społecznego, konsekwentnie dążącą do realizacji w Polsce fundamentalnych zasad: wolności, równości, solidaryzmu społecznego, demokracji, tolerancji, sprawiedliwości społecznej, a także – pozbawionego jakichkolwiek wykluczeń – prawa do godnego życia, godnej pracy i płacy oraz godnej emerytury.
Zostań ekspertem portalu Infor.pl »