| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Moja firma > Dom > Ogród i kwiaty > Ogród > Najzdrowsze warzywa – dlaczego warto je jeść?

Najzdrowsze warzywa – dlaczego warto je jeść?

Jest grupa warzyw, które są uznawana za te najzdrowsze. Należą do nich m.in.: kalafior, marchewka i szpinak. Dlaczego właśnie te warzywa uważa się za najzdrowsze? Jakie mają właściwości i wpływ na zdrowie człowieka?


6/17

źródło: Fotolia

Czosnek
Czosnek od dawna uważa się za warzywo, które przyspiesza spalanie tłuszczów, a także zwalcza infekcje. Czosnek zawiera wiele związków o działaniu przeciwnowotworowym, wzmaga system odpornościowy oraz wspomaga odkaszlanie i oddychanie w czasie przeziębienia. Czosnek zmniejsza ryzyko powstawania skrzepów w krwi, a także chroni przed zawałami serca i wylewami. Już dwa ząbki czosnku dziennie pomagają nam zmniejszyć stężenie cholesterolu we krwi.

Narzędzia przedsiębiorcy

reklama

POLECANE

Ostatnio na forum

Eksperci portalu infor.pl

Tomasz Pilikowski

Konsultant podatkowy

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »