| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Moja firma > Dom > Ogród i kwiaty > Ogród > Najzdrowsze warzywa – dlaczego warto je jeść?

Najzdrowsze warzywa – dlaczego warto je jeść?

Jest grupa warzyw, które są uznawana za te najzdrowsze. Należą do nich m.in.: kalafior, marchewka i szpinak. Dlaczego właśnie te warzywa uważa się za najzdrowsze? Jakie mają właściwości i wpływ na zdrowie człowieka?


3/17

źródło: Fotolia

Marchewka
Marchew jest świetnym źródłem błonnika, który poprawia pracę jelit i zapobiega zaparciom. Marchew zawiera także β-karoten oraz prowitaminę A, która ma silne działanie przeciwutleniające. Marchew jest warzywem niskokalorycznym, oznacza to, że mogą ją jeść osoby z nadwagą oraz te, które nie chcą przytyć.

Narzędzia przedsiębiorcy

reklama

POLECANE

Ostatnio na forum

Eksperci portalu infor.pl

Fundacja Rozwoju Przedsiębiorczości Twój StartUP

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »