| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Moja firma > Dom > Ogród i kwiaty > Ogród > Najzdrowsze warzywa – dlaczego warto je jeść?

Najzdrowsze warzywa – dlaczego warto je jeść?

Jest grupa warzyw, które są uznawana za te najzdrowsze. Należą do nich m.in.: kalafior, marchewka i szpinak. Dlaczego właśnie te warzywa uważa się za najzdrowsze? Jakie mają właściwości i wpływ na zdrowie człowieka?


16/17

Fasola
Fasola ma wysoką wartość kaloryczną, porównywalną do wartości kalorycznej mięsa. Posiadająca dużą zawartość białka (więcej niż wołowina) jest także bogata w wiele cennych związków mineralnych takich jak: fosfor, potas, magnez, wapń i żelazo. Jedzenie fasoli poleca się przede wszystkim tym osobom, które ciężko pracują, zarówno fizycznie, jak i umysłowo.

Narzędzia przedsiębiorcy

reklama

POLECANE

Ostatnio na forum

Eksperci portalu infor.pl

VGD

VGD jest międzynarodową firmą świadczącą usługi w zakresie księgowości, kadr i płac, audytu, podatków oraz doradztwa biznesowego

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »