| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Moja firma > Dom > Ogród i kwiaty > Ogród > Najzdrowsze warzywa – dlaczego warto je jeść?

Najzdrowsze warzywa – dlaczego warto je jeść?

Jest grupa warzyw, które są uznawana za te najzdrowsze. Należą do nich m.in.: kalafior, marchewka i szpinak. Dlaczego właśnie te warzywa uważa się za najzdrowsze? Jakie mają właściwości i wpływ na zdrowie człowieka?


12/17

źródło: Fotolia

Kalafior
Kalafior jest świetnym źródłem witaminy C. Już 100g surowego kalafiora pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminę C. Kalafior to warzywo, które jest wyjątkowo niskokaloryczne - świetnie nadaje się dla osób, które są na diecie. Kalafior nie zawiera tłuszczu, dlatego też można go jeść bez ograniczeń, ponadto zawiera liczne związki siarki, które chronią nas przed nowotworami.

Narzędzia przedsiębiorcy

reklama

POLECANE

Ostatnio na forum

Eksperci portalu infor.pl

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »