| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJA MOBILNA | PRACA W INFOR | SKLEP
reklama
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Moja firma > Biznes > Firma > Zakładam firmę > Katalog franczyzodawców > American Chinese Food

American Chinese Food

American Chinese Food jest franczyzodawcą z branży gastronomicznej. Sprawdź zasady franczyzy w tej firmie!

ZAWARTOŚĆ PAKIETU FRANCZYZOWEGO

1) Działanie pod zastrzeżonym znakiem towarowym American Chinese Food oraz pełnym knowhow
2) Korzystanie z opatentowanych kartonowych pudełek do konsumpcji w lokalu i w dostawie
3) Pomoc przy wyborze lub pozyskaniu odpowiedniej lokalizacji Restauracji oraz negocjacjach umów
4) najmu
5) Wsparcie w wykonaniu aranżacji restauracji American Chinese Food
6) Zaplanowanie i organizację kampanii reklamowej związanej z uruchomieniem restauracji oraz
7) wspieranie akcji reklamowych organizowanych przez Franczyzobiorców na rynkach lokalnych
8) System do obsługi sprzedaży
9) Dostawców wraz z rabatami sieci
10) Procedury operacyjne oraz Standardy działania i obsługi klienta Franczyzodawcy
11) Zaplanowanie pierwszej dostawy i planowanie następnych dostaw
12) Bezpłatny system szkoleń inicjalnych oraz bieżących

WYMAGANIA LOKALOWE

Minimalna powierzchnia lokalu 75m2.
Lokal z bezpośrednim wejściem z ulicy.
Lokal w centrum miasta, przy dużych osiedlach lub w galeriach handlowych.

OPŁATY

Wejście do sieci wynosi 15tys.
Opłata zawiera doradztwo przy wyborze lokalu, negocjacje umów najmu, pomoc przy aranżacji, rekrutację personelu, szkolenie personelu, organizacja kampanii reklamowej przed otwarciem lokalu, nadzór w pierwszych dniach działalności.
Opłata miesięczna wynosi 4% od obrotu brutto
Zawiera ona scentralizowaną kampanię reklamową, materiały reklamowe oraz okresowe szkolenia personelu. Franczyzodawca przeznacza 500zł z opłaty na fundusz relamowo-marketingowy. Minimalna kwota inwestycyjna potrzebna do otwarcia restauracji wynosi 60 tys.zł. przy posiadaniu lokalu o przeznaczeniu gastronomicznym, przy adaptacji lokalu usługowego kwota może wynieść do 150 tys zł. Kwota inwestycji waha się w zależności od wielkości lokalu oraz poziomu wymagalnej adaptacji na cele gastronomiczne.

ZASADY ROZLICZEŃ

- Franczyzobiorca prowadzi własną kasę fiskalną zatem utargi są odprowadzane na jego konto.
- Protokół przekazania gotówki z utargu, faktury, taśmy z drukarek fiskalnych i raporty miesięczne
- Franczyzobiorca zbiera do własnej dokumentacji księgowej
- Zamówienia kartonowych pudełek oraz sosów zapewnia sieć.
- Zamówienia towarów odbywają się u dostawców bez pośrednictwa sieci American Chinese Food.
- Raporty sprzedaży odbywają się w każdy poniedziałek poprzez screen obrotu z systemu sprzedażowego.

SZKOLENIA

Szkolenie kucharzy będzie odbywać się będzie w restauracji wskazanej przez Franczyzodawcę, szkolenie
personelu w nowopowstającej restauracji.
Koszt szkolenia pokrywany jest z opłaty za przystąpienie do sieci American Chinese Food
Program szkolenia będzie obejmował:
- procedury pracy
- techniki sprzedaży
- przyjmowanie zamówień telefonicznych
- obsługa gości na sali
- system sprzedażowy POS
- przygotowanie dań (kucharze)
- zarządzanie restauracją ( Franczyzobiorca, manager)

reklama

Narzędzia przedsiębiorcy

POLECANE

Dotacje dla firm

reklama

Ostatnio na forum

Fundusze unijne

Pomysł na biznes

Eksperci portalu infor.pl

Elżbieta Majszak

Ekspert z zakresu odszkodowań i ubezpieczeń.

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »