| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJA MOBILNA | PRACA W INFOR | SKLEP
reklama
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Moja firma > Dom > Wiadomości > Inwestycje > Barka Tumska we Wrocławiu

Barka Tumska we Wrocławiu

Barka Tumska to restauracja na Odrze we Wrocławiu. Po licznych przygotowaniach Barka jest już otwarta dla gości. Składa się z trzech poziomów o łącznej powierzchni 678 mkw.

Barka przypłynęła do Wrocławia ze stoczni Januszkowice i zacumowała pod Hotelem Tumskim w sierpniu ubiegłego roku. Od tamtego czasu przeprowadzono instalację trzypoziomowej części restauracyjnej. Dobiegły końca ostatnie prace wykończeniowe. Barka Tumska to pierwszy lokal gastronomiczny w mieście usytuowany na Odrze.

Pomieszczenia na Barce Tumskiej

Na powierzchni 678 m2 rozmieszczone są cztery sale restauracyjne, zaplecze kuchni, bufetu, pomieszczenia techniczne oraz toalety. Do dyspozycji gości oddane zostały trzy poziomy Barki. Na najwyższym z nich znajdzie się taras widokowy z parasolami. Górny pokład, z widokiem na Ostrów Tumski, będzie dostępny jako kawiarnia Pod Żaglami dla odwiedzających w sezonie letnim i pomieści do 100 osób. Pozostałe dwa poziomy otwarte będą przez cały rok.

Środkowa kondygnacja będzie wykorzystywana jako sala restauracyjna i okolicznościowa dla 110 gości – nazywa się Restauracja Blue Marine.

– Ta przestrzeń jednocześnie pełni funkcję sali konferencyjnej udostępnianej firmom. Na najniższym pokładzie znajdują się 2 stylowe puby: Tawerna oraz Mesa Kapitańska. Oba pomieszczenia przyjmą łącznie ponad 60 gości – informuje Artur Perliński, szef gastronomii Hotelu Tumskiego.

Co zjemy na Barce Tumskiej?

Barka Tumska to lokal posiadający zróżnicowane menu. Karta dań jest tak skomponowana, aby sprostać wymaganiom i różnorodnym gustom.

Zobacz także: Restauracja na wodzie Barka Tumska – GALERIA

– Proponujemy potrawy odpowiednie zarówno na spotkania biznesowe, wykwintną kolację, jak i rodzinny obiad. Skosztować można m.in. owoców morza, a także tradycyjnych przysmaków z Borów Dolnośląskich – mówi Zbigniew Pasieka, dyrektor firmy „Integer Hotel Tumski Sp. z o.o., właściciela Barki.

Dań z ryb i owoców morza oraz innych smakowitości można skosztować w restauracji Blue Marine, Mesie Kapitańskiej, Mesie Oficerskiej, pubie Tawerna oraz na górnym pokładzie, czyli tarasie widokowym. Wśród potraw serwowanych na Barce Tumskiej znajdziemy: zupę rybną z pomidorami i mozzarellą z odrobiną bazylii i imbiru przygotowywaną według oryginalnej receptury, czy też filetowany miętus w sosie z szyjkami rakowymi i mulami, podawany z ryżem przekładanym szpinakiem. Z myślą o dzieciach i osobach lubiących łagodną kuchnię w karcie dań znalazł się bulion z pulpecikami mięsnymi i pietruszką.

reklama

Narzędzia przedsiębiorcy

reklama

POLECANE

Ostatnio na forum

Eksperci portalu infor.pl

Exact Software

Exact Software Poland Sp. z o.o. dostarcza dynamiczne oprogramowanie dla biznesu.

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »