| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJA MOBILNA | PRACA W INFOR | SKLEP
reklama

Temat: warzywa

Poniżej prezentujemy wszystkie istotne informacje dotyczące tematu warzywa. Przejrzyj nasze archiwum dotyczące warzywa.

Uprawa warzyw w ogrodzie. Poradnik

Aktualizacja: 14.05.2015

Uprawa warzyw w ogrodzie to nie tylko zdrowe i ekologiczne produkty, ale i wiele radości. Wiosna to najlepszy czas na decyzję o własnym ogródku warzywnym. Zobacz, jak stworzyć ogródek warzywny w ogrodzie. »

Dlaczego warto jeść warzywa i owoce sezonowe

Aktualizacja: 13.08.2014

Jedzenie świeżych owoców i warzyw jest bardzo dobre dla naszego zdrowia. Warzywa i owoce to prawdziwa bomba witaminowa. Kiedy jest lato, warto jeść warzywa i owoce sezonowe, mają one bowiem dużo substancji odżywczych, antyoksydantów i błonnika pokarmowego, a ponadto działają bakteriobójczo. »

Warzywa i owoce, które poprawią koloryt skóry

Aktualizacja: 08.10.2014

Już jakiś czasz temu udowodniono, że prawidłowe odżywianie ma wpływ na kolor naszej skóry. Złocisty odcień skóry można utrzymać dzięki zdrowej diecie, nie tylko poprzez opalanie. Jeśli marzy nam się złota i promienista cera do naszej diety powinniśmy wpisać m.in. ziemniaki, marchew i pomidory. Zobacz listę owoców i warzyw, które poprawią koloryt skóry. »

Jak zabezpieczyć porzeczki na zimę?

Aktualizacja: 08.12.2014

Zabezpieczenie porzeczek na zimę ochroni krzewy przez zmarznięciem i pozwoli na obfite owocowanie w kolejnych latach. O czym warto pamiętać uprawiając porzeczki? Dlaczego porzeczka jest korzystna dla naszego zdrowia? Jak możemy ochronić porzeczki przed mrozem? »

Jak uprawiać pomidory na balkonie?

Aktualizacja: 31.03.2014

Pomidory na balkonie może uprawiać każdy. Nie musimy posiadać ogrodu, aby hodować pomidory. Wystarczy, że zaopatrzymy się w odpowiednich rozmiarów doniczkę oraz wybierzemy odpowiedni gatunek pomidorów, który najlepiej sprawdzi się właśnie na balkonie. »

Jak uprawiać dynię Hokkaido?

Aktualizacja: 28.03.2014

Dynia Hokkaido to jedna z odmian, która wyróżnia się niewielkim rozmiarem, jadalną skórką i słodkawym smakiem. Jakiej gleby wymaga dynia i na jakim stanowisku będzie rosła najlepiej? Co można przyrządzić z dyni Hokkaido i jak ona właściwie smakuje? »

Mały ogród warzywny. Wszystko, co trzeba wiedzieć

Aktualizacja: 20.03.2014

Ogród warzywny możemy zorganizować nawet na małej przestrzeni. Właściwe zaplanowanie małego ogrodu warzywnego i odpowiednia pielęgnacja zapewni nam zdrowe plony oraz pozwoli zaoszczędzić pieniądze. Podpowiadamy, jak odpowiednio dobrać i sadzić warzywa na małej przestrzeni. Dowiedz się, o czym warto pamiętać przy organizacji małego ogrodu warzywnego. »

Pomidory w ogrodzie – kolorowe odmiany, sadzenie, pielęgnacja

Aktualizacja: 20.05.2013

Pomidory to smaczne warzywa, które możemy uprawiać w przydomowym ogrodzie. Wybierać możemy spośród wielu odmian, warto jednak zwrócić uwagę na kolorowe odmiany pomidorów takie jak: brązowy Black Russian, Evergreen, Ola Polka, Tigerella czy Samuraj. Zobacz poradnik, jak sadzić i pielęgnować pomidory. »

Żywność bez GMO – jak ją kupować?

Aktualizacja: 07.03.2013

Jak kupować żywność, która nie zawiera GMO. Które gatunki warzyw mogą być modyfikowane, a które nie. Zobacz poradnik. »

GMO – fakty i mity

Aktualizacja: 10.06.2013

GMO w Polsce, będzie czy nie? Już w Już w 2008 r. w ramowym stanowisku rządu RP w sprawie GMO zapisano, że Polska ma być krajem wolnym od GMO. W 2012 roku Rada Ministrów, wprowadziła zakaz stosowania materiału siewnego odmian modyfikowanej genetycznie kukurydzy i ziemniaków. Zobacz prawdy i mity na temat GMO. »

Jak genetycznie modyfikowana żywność (GMO) wpływa na nasze zdrowie?

Aktualizacja: 25.02.2013

Jak GMO wpływa na nasze zdrowie? Czy jest szkodliwa? W USA ponad 85% kukurydzy i soi dostępnej na rynku jest modyfikowana. Zwolennicy GMO mówią, że pozwoli ona produkować więcej żywności przy mniejszym użyciu chemikaliów, ale czy to jest bezpieczne? Jak żywność GMO wpływa na nasze zdrowie? »

Warzywa i owoce genetycznie modyfikowane (GMO) – przykłady

Aktualizacja: 25.02.2013

Najczęściej modyfikowane genetycznie warzywa i owoce (GMO) to te gatunki roślin, które są przez nas dość często wykorzystywane. Ziemniaki, pomidory, kukurydza, ryż, banany, winogrona. Zobacz co jeszcze. »

Dlaczego żywność genetycznie modyfikowana (GMO) jest produkowana?

Aktualizacja: 25.02.2013

Do tej pory, największy odsetek żywności genetycznie modyfikowanej (GMO) produkowany i sprzedawany w jest USA. Zaraz za USA są Brazylia i Argentyna. Powodów upraw żywności genetycznie modyfikowanej (GMO) jest kilka, należą do nich m.in. zwiększenie odporność upraw na atakujące je choroby, owady i wirusy. »

GMO – co to takiego?

Aktualizacja: 25.02.2013

GMO (ang. Genetically Modified Organism) to Genetycznie Modyfikowane Organizmy. GMO to organizmy, które zawierają w swoim DNA obce geny, które pochodzą z innego organizmu. Poniżej, wszystko o GMO. »

Najzdrowsze warzywa – dlaczego warto je jeść?

Aktualizacja: 05.02.2013

Jest grupa warzyw, które są uznawana za te najzdrowsze. Należą do nich m.in.: kalafior, marchewka i szpinak. Dlaczego właśnie te warzywa uważa się za najzdrowsze? Jakie mają właściwości i wpływ na zdrowie człowieka? »

reklama

POLECANE

Ostatnio na forum

Eksperci portalu infor.pl

KRAUSE LEGAL Kancelaria prawna

Nasza kancelaria świadczy wszechstronną pomoc prawną skierowaną do właścicieli firm rodzinnych oraz małych i średnich przedsiębiorstw.

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »