| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Moja firma > Dom > Nieruchomości > Umowy > Oświadczenia ustanawiającego użytkowanie w umowie odpłatnego użytkowania

Oświadczenia ustanawiającego użytkowanie w umowie odpłatnego użytkowania

W umowie odpłatnego użytkowania lokalu mieszkalnego istotne jest to, aby zawrzeć postanowienia dotyczące oświadczeń podmiotu ustanawiającego użytkowanie, gdyż
na podstawie tychże uregulowań strony będą uprawnione do domagania się swoich praw – w przypadku powstania sporów.

Podmiot ustanawiający użytkowanie powinien poinformować użytkownika o wszystkich istotnych kwestiach związanych z przedmiotowym lokalem mieszkalnym. Poniżej zostały przedstawione przykładowe postanowienia oświadczeń ustanawiających użytkowanie.

Wzór postanowień dotyczących oświadczeń ustanawiającego użytkowanie zawarte w umowie odpłatnego użytkowania lokalu

Ustanawiający użytkowanie - Pan Michał Rybak:

- oświadcza, że jest właścicielem lokalu mieszkalnego przy ulicy Połowniaka 98, 87-987 Katowicach, o powierzchni użytkowej 65 m²,

- oświadcza, iż przedmiotowy lokal obejmuje łazienkę, kuchnię, przedpokój, 4 pokoje o łącznej powierzchni użytkowej 65 m²,

- oświadcza, iż przedmiotowy lokal położony jest na 6 piętrze budynku mieszkalnego nr 98 przy ulicy Połowniaka,