| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJA MOBILNA | PRACA W INFOR | SKLEP
reklama

Słowenia

Obywatele polscy korzystają z praw przysługującym obywatelom Unii Europejskiej. Mogą wjeżdżać bez wiz i przebywać na terytorium Słowenii przez okres do 90 dni niezależnie od celu pobytu. Dokumentami uprawniającymi do wjazdu są: paszport lub dowód osobisty. Dowody osobiste starego formatu (książeczkowe) będą akceptowane jako dokumenty podróży do 31.12.2007 r. Przed wyjazdem należy upewnić się, czy dokument jest w wystarczająco dobrym stanie i pozwala na stwierdzenie tożsamości

Stolica: Lublana
Waluta: euro (EUR)
Język urzędowy: słoweński
Inne języki: angielski, chorwacki, serbski; niemiecki i włoski w rejonach przygranicznych

źródło: Ministerstwo Spraw Zagranicznych

reklama

Narzędzia przedsiębiorcy

reklama

POLECANE

Nasze recenzje

Ostatnio na forum

Prawne ciekawostki

Eksperci portalu infor.pl

decyzje-IT.pl

decyzje-IT.pl to specjalistyczny, internetowy serwis branży IT, stanowiący centrum wiedzy na temat rozwiązań informatycznych dla przedsiębiorstw i organizacji.

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »