| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJA MOBILNA | PRACA W INFOR | SKLEP
reklama

Motoryzacyjne przewodniki

Śladami Sommelierów: Winnica w Połomie Dużym

Aktualizacja: 13.12.2010

Podczas wycieczki objazdowej naszym samochodem po pięknych terenach województwa małopolskiego powinniśmy zatrzymać się w jednej z okolicznych winnic. »

Śladami Sommelierów: Winnica nad Pilicą

Aktualizacja: 24.02.2011

Winnica w Dolinie Środkowej Wisły jest położona w bliskiej odległości od rzeki. Podróżując tam samochodem będziemy mogli podziwiać piękne wytwory fauny i flory a ponadto rozkoszować się produkowanym w tej części Polski winem. »

Śladami Sommelierów: Badania nad winoroślą w Skierniewicach

Aktualizacja: 01.12.2010

Zakład Odmianoznastwa, Zasobów Genowych i Szkółkarstwa Roślin Sadowniczych prowadzi doświadczenia z winoroślą. Celem badań skierniewickiego ośrodka jest wytypowanie najbardziej wartościowych odmian do uprawy gruntowej. »

Co zabrać na wyprawę turystyczną z przyczepą campingową lub camperem?

Aktualizacja: 24.02.2011

Turystyka motorowa, zwłaszcza ta najbardziej zaawansowana, z własnym hotelem na kółkach, rządzi się swoimi prawami. Jedno z nich mówi o konieczności posiadania ze sobą wszystkich niezbędnych przedmiotów, narzędzi i przyrządów. »

Kulinarne podróże: co jedzą na Kaszubach i Pomorzu?

Aktualizacja: 13.12.2010

Podróżując zimą po rejonie Kaszub zwiedzimy wiele ciekawych zakątków tej części Polski. Przy okazji tych eksploracji warto zaznajomić się z lokalną kuchnią, która obfituje w ryby. »

Kulinarne podróże: co jada się na Podlasiu?

Aktualizacja: 13.12.2010

Czy wybierając się na wycieczkę objazdową samochodem po Podlasiu jesteśmy przygotowani na lokalną kuchnię? Jeśli nie wiemy za dużo na jej temat to warto przed wejściem do samochodu zapoznać się z kilkoma informacjami na ten temat. Poskutkuje to celniejszym wyborem naszych ulubionych dań. »

Kulinarne podróże: co warto wiedzieć o kuchni kujawskiej

Aktualizacja: 13.12.2010

Kuchnia kujawska to we współczesnym rozumieniu obszar województwa kujawsko-pomorskiego. Jej głównym składnikiem jest gęś, kaczka czy też drób, który uzupełniany jest obecnością śledzia na stole. »

Kaszubski entertainment – czyli czas wolny w Stężycy cz. II

Aktualizacja: 01.12.2010

Wydawać by się mogło, iż w sezonie zimowym w województwie pomorskim panuje martwy sezon. Teoria w tej kwestii nie pokrywa się z całkowicie z praktyką. Bowiem podczas zimy teren Kaszub oferuje turystom równie dużo atrakcji co latem. »

Śladami sommelierów: Podstolice

Aktualizacja: 13.12.2010

Winiarnia w Podstolicach usytuowana jest w powiecie Garwolin. Początkowo hodowla opierała się na polskich szczepach winogron, by finalnie ustąpić miejsca specjalnej odmianie winorośli . »

Kulinarne podróże: co jada się w Wielkopolsce?

Aktualizacja: 13.12.2010

Kuchnia Wielkopolska podobnie jak galicyjska ukształtowana została na podstawie uwarunkowań historycznych. Dziś jej głównym składnikiem są nie tylko pyry tudzież rogale marcińskie, lecz także mniej popularna zalewajka. »

Podróże kulinarne: jaka jest naprawdę kuchnia śląska?

Aktualizacja: 13.12.2010

Na kuchnie śląską składają się kluski śląskie, żurek czy też karminadle. Jeśli będziemy kiedykolwiek na terenie województwa śląskiego, warto zatrzymać się w prawdziwej śląskiej restauracji, aby doświadczyć tej kuchni i przekonać się o jej uniwersalizmie. »

Kulinarne podróże: co jada się w Warszawie?

Aktualizacja: 13.12.2010

Kuchnia charakterystyczna dla Stolicy nie zawsze pokrywa się tą, która jest rozpowszechniona w województwie. Ma ona swoje własne cechy. Historycznie kuchnia warszawska czerpała pełnymi garściami z prostej kuchni wiejskiej oraz z różnych europejskich kuchni tj: francuskiej, niemieckiej i rosyjskiej. »

Kulinarne podróże: co jada się na Warmii i Mazurach?

Aktualizacja: 07.12.2010

Mazury to atrakcyjny turystycznie region także podczas zimy. Bogactwo fauny i flory tego regionu oraz duża ilość zabytków nie może nam przysłonić złożoności tamtejszej kuchni. »

Kulinarne podróże: jaka jest naprawdę kuchnia galicyjska?

Aktualizacja: 22.02.2011

Kuchnia galicyjska po dziś dzień króluje na stołach krakowskich restauracji. Z tą różnicą, iż coraz częściej jest modyfikowana i ubarwiana akcentami europejskimi. »

Kulinarne podróże: jakie potrawy wybierać w kuchni góralskiej?

Aktualizacja: 24.02.2011

W sezonie zimowym wybieramy się w góry na narty czy snowboard. Na stoku często zastanawiamy się co wybrać z obszernej karty menu. Oto kilka rekomendacji kulinarnych, które pozwolą nam przygotować się do kulinarnej uczty. »

reklama

POLECANE

Nasze recenzje

Ostatnio na forum

Prawne ciekawostki

Eksperci portalu infor.pl

Kadry dla Każdego

Strona poświęcona aktualnościom kadrowo-płacowym.

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »