Znajdujesz się: Moja firma » Forum

Forum

~Danka
sobota, 16 sierpień, 2008, 11:54
obiady domowe
Witam, zamierzam założyć firmę, w której będę zajmować się gotowaniem obiadów domowych. Obiady będą dostarczane klientowi do domu lub pracy. Mam pytanie - czy mogę gotować w domu? Czy jestem w stanie spełnić warunki jakie są wymagane? Moja kuchnia ma powierzchnie 13 m kw. Warunki higieniczne spełniam. Obawiam się tylko Sanepidu, proszę o radę. Pozdrawiam Danka
~Danka
wtorek, 19 sierpień, 2008, 16:27
Odp: obiady domowe
Bardzo proszę niech ktoś mi odpowie, Sanepid mnie wysyła z kwitkiem "proszę złożyc jako firma oficjalne pismo, to odpowiemy..." a ja jeszcze nie mam firmy i nie chce się pchać w kłopoty.
~lilka
środa, 17 wrzesień, 2008, 23:58
Odp: obiady domowe
nie masz możliwości gotowania w domu,we wlasnej kuchni obiadow dla odborców rynkowych.Jak zarejestrujesz dzialalność gosp.,bo napewno jakis konsument zażąda rachunku,więc musisz mieć legalna działalność.Dla US iZUS miejsce prowadzenia nie ma znaczenia,ale sanepid,to juz restrykcja,jesli chodzi o pomieszczenia.Spelnić musisz ich warunki co do zasad lokalizacji.Kuchnia wlasna będzie niemożliwa do przyjęcia,chociaż bedziesz miec sterylną czystość. branży gastronomicznej pracuję ok 14 lat,znam wszystkie wymogi sanitarne,wiec moge Ci szczerze doradzić,ze numer z własną kuchnią napewno nie przejdzie.Zamkną Ci firmę,zanim znajdziesz pierwszych klientów.ńa to forum weszlam przypadkowo,za dużo czasu nie mam,więc nie będę w kontakcie e-maillowym.Jak chcesz zasiegnąć dużo więcej info.w sprawie zasad sanitarnych w gastronomii,to miżesz do mnie zadzwonić 509283007 w godz od 11 00 do 18 00.Pozdrawiam

Twoja Odpowiedź

Autor: ~
Temat:  
Data:    2008-11-20 10:30

Copyright © 2007 - 2008 INFOR PL S.A.